You can replace this text by going to "Layout" and then "Edit HTML" section. A welcome message will look lovely here.
RSS

24 March 2017

MARY JARDIN



Assalamualaikum and hi everyone. :)

Its been a long time i didnt wrote in this blog. 

Ok, so now i just wanna share with you that im already becoming an agent of one of the most hype skincare product for 3 months.

Im not only the agent. But im also a user of this product. So, What is so interesting about this stuff ?

Here we go. 


For this entry , I wanna share with you about the above 3 items, which are


- Lavender Garden Luxury Handcrafted Facial Soap

- Lavender Garden Luxury Hancrafted Face Oil
- Lavender Garden Detox Clay Mask








Lavender Garden Luxury Handcrafted Facial Soap

Mary Jardin Handcrafted Luxury Facial Soap is the product of a traditional recipe that is both purifying and moisturizing to the skin. It cleanses deep to the pores to remove dirt and excess oil, leaving skin softer, smoother and more radiant looking. Contains all-natural exfoliant to gently remove dull, lifeless skin and expose new, fresh, beautiful skin




HOW TO USE
Work up a luxurious creamy lather and smooth over face. Rinse. Use twice daily and enjoy the soothing experience

KEY INGREDIENTS

Saponified Olive Oil, Palm Oil, Coconut Oil, Castor Oil, Goat Milk, Honey, Oat, Bentonite Clay, Zinc Oxide, Lavender Essential Oil




Lavender Garden Luxury Hancrafted Face Oil


Mary Jardin Handcrafted Luxury Face Oil is a nourishing elixir, formulated from 100% natural botanical oils to deeply nourish dry skin and restore youthful glow. It reverses the effects of skin damage and shaves few years off your complexion. The oil cleanses deep into the pores and clear the face from blackheads or whiteheads.

It contains lavish blend of oils that are high in linoleic acid to keep acne and skin breakout at bay. It also regulates skin sebum production to prevent it from being too dry or oily. Rich in antioxidant and anti-inflammatory property to soothe sensitive skin and eczema as well as boost skin physiological reparative capability. Regular application improves skin tone and elasticity, resulting in a visibly smoother and radiant complexion.

This unique blend of light oils is everything wonderful and far from being oily. It is easily absorbed into the skin and leaves your skin moisturized, supple and well hydrated. Mary Jardin Luxury Face Oil helps you to defy age naturally without surgery!

HOW TO USE
Apply few drops on face for a deeply regenerative boost or use as needed to spot-treat dry areas
Suitable for all skin types; gentle on sensitive skin

KEY INGREDIENTS

Argan Oil, Rosehip Oil, Avocado Oil, Sunflower Oil, Castor Oil, Jojoba Oil, Lavender Essential Oil, Tea Tree Oil, Sea Buckthorn Oil, Vitamin E, Vitamin C




Lavender Garden Detox Clay Mask

Mary Jardin Detox Clay Mask has been formulated with nature’s treasure to detoxify and purify skin. Boasting mild enzymatic and mechanical exfoliation to remove dead skin cells, this natural clay based mask promotes cell renewal and repair. This mask is rich with vitamins and nutrients and especially beneficial for blemished, tired skin that is in need of extra vitamin boost, hydration and pampering.
Mary Jardin Detox Clay Mask provides protection for your skin through 3 powerful actions
  1. Deep pore cleansing and gentle exfoliation
  2. Skin renewal and repair
  3. Moisturizing and reduce skin irritation & sensitivity
Experience relaxing face rejuvenation whilst the mask absorbs all impurities and lock in moisture to the skin. Feel refreshed and rebalanced even after first application! Time after time, this organic face mask will help your skin get smoother, brighter, plumper and clearer.

HOW TO USE
-Put 1 teaspoon of mask into a bowl.
-Mix with liquid of choice.
-Apply to the cleansed, damp face, avoiding area around eyes and mouth.
-Remove the mask after 15-20 minutes; before it is completely dry.
-To remove, wash the face with warm water and wipe off gently using washcloth.
-Finish off with Mary Jardin Handcrafted Luxury Facial Soap for a truly pampering treatment.
Use 1-2 times per week


Tip #1
You can add the following liquids (separately or mix and match): spring or filtered water, any herbal infusion (eg herbal tea), milk,, fresh squeezed citrus juice, yoghurt
Tip #2
Warm liquid makes the mask even more effective and improves skin’s absorbing power.
Tip #3
It is normal for your face to get slightly red once you remove the mask due to increased blood flow. It will dissipate within 30 minutes.


KEY INGREDIENTS

Natural Clays . Activated Charcoal . Green Papaya Extract . Oat . Dried Lavender Buds . Zinc Oxide .


Ok, Thats all. 
If you are interested to try on this product, feel free to contact me at  018-2390 432 :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

05 August 2016

HOMESTAY AL-MUHSININ (Gerik,Perak)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

"Anda mahu datang ke Gerik Perak ?"
"Tapi Sukar mencari homestay ?"



>> KAMI MENANTI KEHADIRAN ANDA <<
Kami menawarkan anda Homestay yg selesa dengan semua kelengkapan dan Harga yang berpatutan untuk anda.
.
====
< Harga : RM180 / 1 Malam >
====
.
FASILITI:
> Ruang Tamu yang selesa & luas serta - Aircond
> Bilik Master (Set Katil Queen + Bantal + Extra toto) - Aircond
> Bilik kedua (Set Katil Queen + Bantal)
> Bilik ketiga (2 set Katil single + Bantal)
> 2 Bilik Air
> Kelengkapan Solat
> Dapur yang luas 
> TV Astro Njoi
> Rice cooker
> Cerek Elektrik
> Peti Ais
> Mesin Basuh
> Pinggan Mangkuk
> Seterika
> Sabun Mandi/Sabun Cucian
.
LOKASI BERDEKATAN:
> Tengah- tengah Pekan Gerik
> Kedai Runcit & Kedai makan berhampiran
> KFC, Pizza Hut, Kedai Makan
> Hospital Gerik
> Masjid Jamek Gerik
> Stesen Bas Gerik
> Pasaraya The Store, TF, Pusat Pakaian Hari-Hari
> Petronas, Shell, & Petron
> Pak Ndak Perubatan Tradisional, Kg Air Panas

.
TEMPAT MENARIK:
> Royal Belum Forest Resort
> Tasik Banding 
Dataran Kuala Rui
> Batu Hampar
> Air Beruk
> Kampung Bongor, Taman Rafflesia
> Pulau Tali Kali
> Gunung Kenderong, Kerunai,
> Lata Ulu Lawin
> Klian Intan 

====
Hubungi :
Muhsin 013-326 6062 
Wan Rabitah 0112-952 2787

====
DI BAWAH INI SAYA SERTAKAN GAMBAR2 DI DALAM HOMESTAY INI

Ruang Tamu

Bilik 1 

Bilik 2 

Bilik 3

Ruang Dapur

Peti Ais, Dapur, Rice Cooker, Heater

jom LIKE Facebook ni https://www.facebook.com/Homestay-Al-Muhsinin-Gerik-1625838384406239/ untuk tahu update homestay ni dari semasa ke semasa 

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 January 2015

Journey of my LIFE 2014

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum wbt. :)))

Subhanallah, dah lama jari2 ini tidak menari seperti dahulu lagi. Mungkin disebabkn hari2 kuliah yg sangat padat. Hinggakan tidak terupdate blogku ini. Maaf ya teman2, sahabat2 yg mungkin follow perkembangn miss blog, *chewaah, bajet retis ke?.

Alhamdulillah, hari ni sudah masuk hari ke 11 dalam tahun 2015 . . Yup, skrg ni musim FINAL EXAM bg majority university. Miss blog skrg berada di pengakhiran sem5, pharmacy. Allahu, lagi 1 tahun setengah je lagi for graduate. Tapi, rase mcm bnyak lagi yg xtahu ni..

Hmm, mudah-mudahan Allah jaga diri ini di alam pekerjaan nanti. Ohh, sebelum tu, sem break nanti ada practical kt retail pharmacy, senang kate, "kedai farmasi" . Takot?? Sape kate takot?.. eh, surely lah takoot, kena tawu nama2 ubat  function nye, kalo salah bagi, kita yg tanggung . Harap semuanya berjlan lancar. *Allah kan ada* ^^

Kat entry ni, miss blog just nak summarizekn je lah strory for the whole sem5.. boleh kan?..  ok, the story of ma life begin...............

**************************************************************

Menjadi student pharmacy sem5, Pengalamn yg memng tak dapat dilupakan.. scaryy.. tapi rileks lah, tu just a beginning to be a pharmacist. Sem 5 ni mmg banyak sgt assignment , the most scariest one is the RESEARCH PROPOSAL.. disebabkn inilah, jadi hectic sgt.. Fyp kiteorg lah ni. Sem depan baru run method2 dlm proposal tu.

Plus, sem ni ada komitmen yg berat perlu digalas. Komitmen ap?adaallaahh. Biarlah rahsia. Trkadang bila diberi amanah kite rase mahu menolak. . Tapi sebnarnye, amanah tu Allah yg bagi.. sanggup ke kita nak tolak benda yg Allah bagi.??.. Kalo kite tak terima, ibarat seperti kita tak sudi nk terma pemberian Allah..

Walau apa pon jawatan, tanggungjawab yg kita dapat, renung kkehadapan,, ada hikmah disebalikny.. yg kita tak nampak. Laksanakn tggungjwb yg Allah bagi sehabis mungkin untuk mendapat redha Allah..

teringat kata2 sahabat, ape yg kita lakukan, betulkn niat, buat sesuatu kerna untuk mndapat redha Allah, berdukalah kita jika tidak mendapat redha Allah.. sedih tak kalo kite buat amal baik, tpi tak dapat redha Allah. NAUZUBILLAH. Moga dijauhkan. :'(

Miss blog kt sini sbenarnya telah ditaklifkan untuk mmegang jawatn dalam Persatuan Rakan Masjid, seriesly cakap, memng nangesss taw, sbb rase tak layak n mcm2 lagi lah emosi negatif yg mengahntui.. walaupon kdg2 pahit, tpi pengalamn itu menjdi manis bila bersama2 sahabat yg baik peribadinya.. Alhmdulillah, sem ni, Allah izinkan kami melksanakn program karnival AWESOME 2.0. Alhmdulillah. 1 minggu berlangsung. Hanya Allah y tahu susah senang shbt2 semua..

Miss blog pon terlibat jugak dalm Biro Keusahawanan Society of Pharmacy Students , kt sini.. alhamdulillah, dengan pertolongan Allah dan izinya, juga berkat kerjasama semua ajk, kami betrayal mnjalankn program karnival keusahawanan, PHARMVILLE. Kebetulan pulak, tarikh progrm sama dgn birthday miss blog.memang teruja lah.


"Ek eleh, belagaknye nak cerita semua tu, " opps, mesti ada yg trlintas di fikiran cmtu kan. Itu baru sikit je. Ops, astaghfirullah..

Actually, ape yg nk disharekan adalah..

1. Masa di uni inilah masanya untuk kita join dgn berpersatuan, untuk kita belajar dan timba pengalaman cara bekerja dalam organisasi

2. Bila kita sibuk, masa yg terluaang, akn dengan mudahnya terisi dengan kerja2 yg bermanfaat

3. Bila kita sibuk, kita secara automatiknya akn ingat Allah dan letakkan pergantungn kita hanya pada Allah. Manis kan. :) dan segala2nya kita akn mengadu padaNya. 

4. Bila kite join dengan program, kita akn kenal lebih banyak kawan. Tak dinafikan, ramai y missblog kenal. Bertambahlah ukhuwah yg akn terjalin keranaNya. 

5. Sedikit sebanyak, kesibukan mengajar kita untuk mengurus masa dgn bijak. Seriesly, pengurusan masa miss blog mmg failedd, tpi Allah tetap akn sibukkn diri kerdil ini , dgn tujuan untuk mmntapkan pengurusn masa. InshaAllah

6. Jangan takut akan "ada ke masa nak study?, " mmg, mmg kita akn rase terhad masa untuk study, tpi dri situlah kita akn hargai masa.

Rasenye tu je kot point2 . Ini cuma pandangn miss blog dari pengalaman2 yg sebelum ini. Banyak lagi yg perlu dikutip.

Akhir kalam, jalan dakwah itu tidak akn dibentangkan dengan karpet merah dan ditabur bunga mawar, tetapi akn dipenuhi dengan duri2.  


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

14 February 2014

REsuLt Exam SEM 3

bismillahirrahmanirrahim,,
assalamualaikum semuaa!morning ~ :)

alhmdulillah,,pg td result exam dah kuar,, rase nak nanges je lpas tgok result exam untuk sem 3 yg lepas tdi.. SYUKUR sangat3, pointer naik sikit dan still above 3.0 .. walaupon xdpt dean list, its okay.. :)
Thanks to Allah so muccchh ! im very happy because none of the subjects got failed..
alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah..

but in the same time, i must to workhard for the next sem and the next sem forward to get a good GPA .. yeaahh~ i must struggle more,, no relax2 okay.. keep it up !! those who workhard, Allah will help them..

n of course,, the grades for all subjects did not same as i targeted.. some are unexpected, n some very unexpected.. hahaha,, remember to myself,, these are the best for me that Allah had gave me, He know the best for us.. He will give what we should have instead of giving what we want.. :))))

i think that's all from now, thank u :)


salam sayang dari,

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS